Grote Rekendag

Nieuws

Leraren zouden veel vaker met elkaar mee moeten kijken

In het NRC van 8-3-2023 lezen we deze quote: “Leraren zouden bijvoorbeeld veel vaker met elkaar mee moeten kijken. Dat gebeurt veel te weinig. Terwijl je daar, als je je ervoor openstelt, ontzettend veel van kunt leren”

Durf op 29 maart even bij je eigen groep weg te lopen en bij je collega’s te kijken (die toch bezig zijn met de Grote Rekendag): wat doe en ervaar je hetzelfde? Of wissel even van groep met je collega.

We weten uit vorige Grote Rekendagen hoe goed dit kan werken!

Lees het hele artikel over de ‘monitor leskwaliteit’, op zoek naar de ‘effectieve les’.

En zie ook verwijzing naar het proefschrift van Hanna Bijlsma (2022). The validity and impact of student perceptions of teaching quality Universiteit Twente. Enschede.